Sanatoria.org - forum Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Homeopatia
Autor Wiadomość
~ela35~

Wysłany: 2007-09-10, 09:39   Homeopatia

czy leki homeopatyczne są skuteczne?
pytam bo jakoś nie mam przekonania do tego typu leczenia.

Mam grypę i koleżanka poleciła mi kilka leków, dzięki którym szybko wyzdrowiała.
są one niby lekami "delikatniejszymi", bezpieczniejszymi
dla żołądka.

Katarzyna

Wysłany: 2007-09-10, 09:49   

jasne ze homeopatia jest dobra na leczenie grypy. W ogóle jest świetna w profilaktyce ja cały czas zażywam, i jestem bardzo zadowolona.
jak mam katar, goli mnie gardło zawsze siegam po leki homeopatyczne.

Czuje się bardzo dobrze! Poważnie I nie wiem co mialoby mi być? Akurat ufam ze te leki które ja biore sa bezpieczne.

mamuska

Wysłany: 2007-09-10, 09:59   

witam

nie wiem, jakie macie wątpiwoci co do uzywania leków homeopatycznych. skoro byłyby one szkodliwe to nie mozna bylo ich kupic w aptece.

stosuje juz homeopatie i zaczełam równiez podawac moim małym dzieciom.
Naprawdę te leki są bezpieczniejsze i skuteczne.

Trzeba jeszce wiedziec ze stosowanie mięty osłabia działanie leków homeopatycznych. Jeśli chcesz się leczyć homeopatią zrezygnuj w czasie leczenia z mięty. Więc od razu schowałam wszystkie miętusy do szafki, jak brałam leki

piszcie swoej sugestie i doswiadcznia

Pisze zeby ostrzec. Jesli ktos woli nie wchodzic w kontakt z "odkryciami" new age to nie radze korzystac z homeopatii. Ja trzymam sie zdala od bioenergoterapeutow, uzdrowicieli, rozdzek, homeopatii i innych znachorskich metod leczenia. Jesli leczenie sie u szamana dzieki tajemnym silom jest fajne to wtedy i homeopatia.Homeopatia nie jest metoda naukowa, to ze cos jest w aptece lub nawet proponowane przez lekarza to nie znaczy ze jest napewno nieszkodliwe, dzialajace i dobre. Przykladem jest tu np talidomid (z lat 40stych bodajze) lub tetracykliny. To akurat nieczarodziejskie leki lecz konwencjonalne byly jednak podawane jako "nieszkodliwe" kobietom w ciazy, a efekty tego ich dzieci nosza do dzis. Czy dzis juz nikt sie tak nie pomyli?
Ja zaklec nad swoim zyciem nie chce i nikomu nie zycze.Jezeli juz musimy cos lykac to ,lepiej juz leczyc sie lekami ktore maja opisane fizyczne skutki uboczne niz takimi, ktore pomagaja w tajemniczy sposob.
W obecnych dniach bardzo promuje sie rozmaite "niekonwencjonalne" metody leczenia itp. Nie wielu jednak ostrzega przed tym co niesie new age, ezoteryka, okultyzm itp.
Mowi sie tez o fali depresji, wzroscie liczby samobojstw i chorob psychicznych. Nie wiadomo jednak z czym to wiazac... Wielu ludzi ma zniszczone zycie z powodu okultyzmu i jego odnog,a tylko czesc ludzi z tego wychodzi, dlatego ostrzegam.

Odpowiedz do tematu