jasne ze homeopatia jest dobra na leczenie grypy. W ogóle jest świetna w profilaktyce ja cały czas zażywam, i jestem bardzo zadowolona.
jak mam katar, goli mnie gardło zawsze siegam po leki homeopatyczne.
Czuje się bardzo dobrze! Poważnie I nie wiem co mialoby mi być? Akurat ufam ze te leki które ja biore sa bezpieczne.
nie wiem, jakie macie wątpiwoci co do uzywania leków homeopatycznych. skoro byłyby one szkodliwe to nie mozna bylo ich kupic w aptece.
stosuje juz homeopatie i zaczełam równiez podawac moim małym dzieciom.
Naprawdę te leki są bezpieczniejsze i skuteczne.
Trzeba jeszce wiedziec ze stosowanie mięty osłabia działanie leków homeopatycznych. Jeśli chcesz się leczyć homeopatią zrezygnuj w czasie leczenia z mięty. Więc od razu schowałam wszystkie miętusy do szafki, jak brałam leki
piszcie swoej sugestie i doswiadcznia
Wysłany: 2007-10-02, 21:21
Pisze zeby ostrzec. Jesli ktos woli nie wchodzic w kontakt z "odkryciami" new age to nie radze korzystac z homeopatii. Ja trzymam sie zdala od bioenergoterapeutow, uzdrowicieli, rozdzek, homeopatii i innych znachorskich metod leczenia. Jesli leczenie sie u szamana dzieki tajemnym silom jest fajne to wtedy i homeopatia.Homeopatia nie jest metoda naukowa, to ze cos jest w aptece lub nawet proponowane przez lekarza to nie znaczy ze jest napewno nieszkodliwe, dzialajace i dobre. Przykladem jest tu np talidomid (z lat 40stych bodajze) lub tetracykliny. To akurat nieczarodziejskie leki lecz konwencjonalne byly jednak podawane jako "nieszkodliwe" kobietom w ciazy, a efekty tego ich dzieci nosza do dzis. Czy dzis juz nikt sie tak nie pomyli?
Ja zaklec nad swoim zyciem nie chce i nikomu nie zycze.Jezeli juz musimy cos lykac to ,lepiej juz leczyc sie lekami ktore maja opisane fizyczne skutki uboczne niz takimi, ktore pomagaja w tajemniczy sposob.
W obecnych dniach bardzo promuje sie rozmaite "niekonwencjonalne" metody leczenia itp. Nie wielu jednak ostrzega przed tym co niesie new age, ezoteryka, okultyzm itp.
Mowi sie tez o fali depresji, wzroscie liczby samobojstw i chorob psychicznych. Nie wiadomo jednak z czym to wiazac... Wielu ludzi ma zniszczone zycie z powodu okultyzmu i jego odnog,a tylko czesc ludzi z tego wychodzi, dlatego ostrzegam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum