* Wstępne kliniczne badanie lekarskie najpóźniej w drugiej dobie po przyjęciu.
* Codzienny dostęp do opieki lekarskiej i pielęgniarskiej, oraz cotygodniowe kontrolne badanie lekarskie.
* Końcowe kliniczne badanie lekarskie w ciągu 48 godzin przed wyjazdem.
* Nie mniej niż 3 zabiegi fizykalne dziennie przez 6 dni zabiegowych w tygodniu, ukierunkowane na leczenie schorzenia będącego podstawą skierowania ubezpieczonego do uzdrowiska, uzależnione od wskazań i przeciwwskazań lekarskich.
* Możliwość dokupienia na życzenie ubezpieczonego dodatkowych zabiegów, za zgodą lekarza, z wpisaniem do dokumentacji woli ich zakupu przez ubezpieczonego.
* Możliwość wystawienia recept na leki.
* Posiłki dietetyczne zależne od stanu zdrowia ubezpieczonego i wskazań lekarskich.
* Leki pierwszej potrzeby na wypadek nagłego zachorowania.
jak pisałem wcześniej wybieram sie do sanatorium.
Czy możecie mi udzielić informacji jak to wygląda jakbym chciał jechać z żonką??
czy jest wogóle taka możliwość??
z tego co wiem NFZ nie gwarantuje wspólnego wyjazdu małżonkom, których skierowania zostały przesłane do potwierdzenia do oddziału Funduszu w tym samym terminie i do tego samego zakładu lecznictwa uzdrowiskowego.
Może zapytaj w oddziale NFZ-u, powiedzą Ci dokładnie czy możesz jechać z żoną, czy nie.
powiedzcie mi proszę, bo nie wiem co muszę zabrać ze sobą
wybierając sie do sanatorium??
jakieś dokumenty?
czy jeśli stale przyjmuje leki to tez mam je zabrać ??
co z badaniami lekarskimi??
A więc koniecznie zabierz ze sobą potwierdzone przez oddział wojewódzki odział NFZ-tu skierowanie na leczenie uzdrowiskowe, dowód tożsamości,
aktualny dowód ubezpieczenia zdrowotnego.
jeśli przeprowadzałeś/las jakieś dodatkowe badania weź ze sobą wyniki tych badań dodatkowych, a także wyniki konsultacji specjalistycznych oraz karty informacyjne z leczenia szpitalnego, które mogą mieć związek ze skierowaniem lub leczeniem w uzdrowisku.
Również stale przyjmowane leki na cały okres pobytu.
Wysłany: 2007-11-06, 10:11
Hejka,
nie zabardzo mam czasu na poszukiwanie osrodka
czy moglby mi ktos z was polecic jakis dobry osrodek na podleczenie kolan po juz dwoch operacyjkach ?
mialem robiona artroskopie i wycinane lekotki
Wysłany: 2007-11-06, 10:45
Drogi chorowitku,
Na Twoje schorzenia poleciłbym Ci Sanatorium Uzdrowiskowe "Krystynka", które znajduje się w Ciechocinku. Szczegóły tego ośrodka znajdziesz tutaj . Dodatkowo mogę dodać, że sama miejscowość (Ciechocinek) jest bardzo znana z wielu różnego rodzaju uzdrowisk oraz ciekawej historii i wielu miejsc, które można pozwiedzać korzystając z wolnej chwili.
Pozdrawiam,
Admin
Ostatnio zmieniony przez 2007-11-06, 16:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-11-06, 11:54
czy moglby mi ktos polecic sanatorium leczace schorzenia astmy gdzies na poludniu kraju ?
Moim zdaniem ten ośrodek byłby dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem
Wysłany: 2007-11-13, 09:25
kamkar bardzo Ci dziekuje za szybka pomoc, kontaktowalem sie juz z sanatorium, ktore mi poleciles i ustalilem juz termin swojego pobytu
jeszcze raz Ci dziekuje i nie omieszkam napisac po powrocie opinii na temat tego sanatorium
Wysłany: 2007-11-15, 19:43
witam
mój dziadek ma reumatyzm, szukam ośrodka w pomorskim z komorą kriogeniczną, bardzo prosze o informacje, z gory dziekuje
Wysłany: 2008-01-11, 12:48
witam
jestem mamą dwóch dziewczynek 4lata i 5 lat obie mają astmę oskrzelową a starsza jeszcze alergię pokarmową na całe mnóstwo produktów. Polećcie proszę jakies sensowne sanatorium dla nich. Jak się za to wszystko zabrać np. jak długo trwa załatwianie. Mieszkamy w mazowieckim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum