byłam pierwszy raz w sanatorium i nie wiem czy pojadę kolejny raz
miałam wykonywane różne zabiegi lecz ogromnym zaskoczeniem było dla mnie to ze do zabiegu "bicze wodne" musiałam sie rozebrać do naga.
nie sądziłam ze strój kąpielowy może przeszkadzać.
Ale bardziej zawstydzona czułam sie przy okładach borowinowych. Tam tez musiałam leżeć nago, ale co najgorsze, zabieg ten wykonywał mężczyzna.
Czułam sie okropnie.
Czy Wy tez mieliście podobne przeżycia?
Piszcie, bo jestem ciekawa czy tylko ja miałam takie przeżycia.
Mysle ze nawet jesli bys sie nie rozbierala to przeciez woda pod takim cisnieniem wszystko sciagnie z czlowieka hehe. Wiec chyba lepiej sie przygotowac niz z zaskoczenia zostac obnazonym:p
okłady borowinowe jak sama widziałaś to czarne mazidło musi szczelnie pokrywać ciało, rozgrzewać skórę, aby była lepiej ukrwiona - taki jest cel tego zabiegu.
ja osobiscie nie wyobrazam sobie tego zabiegu w stroju.
a poza tym zabiegi takie maja większą skuteczność, jak sie je bierze nago
pozdrawiam nieśmiałych kuracjuszy
Wysłany: 2007-10-20, 13:01
Niedawno wróciłam z Sanatorium Panorama Morska w Jarosławcu. Ten ośrdoek to bajka!!! Zbiegi, wyżywienie, imprezy, zabawy, obsługa.... wszystko było niesamowicie doskonałe. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jaką miała Gosia... Tam byłoby to nie do pomyślenia! Jeżeli chcę być w stroju, to po prostu w nim jestem i tyle! Wejdźcie na stronkę Panoramy. Gorąco polecam
www.sanatorium-panorama.pl
Wysłany: 2007-10-25, 16:22
Witam !!! Ma pytanie co do Senatorium w Lądku Zdoju, był ktoś tam jak tak to prosze o informacje z pobytu, gdyż wrócilem niedawno od lekarze i straszyl mnie ze jest tam okropnie i moge wrocic do niego na kolanach... mam sie wstawic do szpitala uzdrowiskowego "Mieszko" w Lądku Zdroju... z góry dziekuje
Wysłany: 2007-11-06, 09:46
Odnośnie uzdrowiska "Mieszko" niewiele wiem, bo byłem wg mnie w najlepszym uzdrowisku w tym mieście - "Wojciech". Bardzo miła obsługa, ciekawe położenie i wiele innych rzeczy, które zrobiły na mnie bardzo duże wrażenie. Dodatkowym atutem jest klimat całego miasteczka. Może wybiorę się tam kiedyś jeszcze raz - ale to na pewno prywatnie z całą rodziną aby wypocząć.
Pozdrawiam
Wysłany: 2007-11-07, 15:05
Dostałam skierowanie do sanatorium KRUS w Szklarskiej Porębie ,czy ktoś z Was był w tym sanatorium i jakie wrażenia?
Wysłany: 2007-11-09, 23:00 Borowina
~ela35~ napisał/a:
Droga Gosiu
okłady borowinowe jak sama widziałaś to czarne mazidło musi szczelnie pokrywać ciało, rozgrzewać skórę, aby była lepiej ukrwiona - taki jest cel tego zabiegu.
ja osobiscie nie wyobrazam sobie tego zabiegu w stroju.
a poza tym zabiegi takie maja większą skuteczność, jak sie je bierze nago
pozdrawiam nieśmiałych kuracjuszy
Elu! Nie byłem w sanatorium,jadę 1 raz do Połczyna i nigdy nie korzystałem z borowiny i proszę mi podpowiedzieć, które są lepsze, czy zawijane, czy tampony. pozdrawiam
Wysłany: 2007-11-09, 23:05
Witam Wszystkich forowiczów Jadę pierwszy raz do Połczyna-Zdroju ośrodek Podhale, może ktoś tam był i może podzielić się opinią o nim.
Wysłany: 2007-11-12, 10:23
Ośrodek Podhale ma w pełni profesjonalną obsługę oraz szeroki zakres swojej działalności leczniczej. Byłam tam ze względu na pewne poblemy kobiece. Co prawda mój mąż najpierw był temu przeciwny ale jak usłuszał o powiedzeniu: "Chcesz mieć córkę albo syna, przyślij żonę do Połczyna" to od razu zmienił zdanie i z miłą chęcią został na pewien okres czasu "słomianym wdowcem" :)
Dodatkowo sama miejscowość ma piękne położenie. O tej porze roku jak ją pokryje dodatkowo biały puch to może być tylko i wyłącznie ślicznie. Myszek - nie powinieneś mieć powodów do obaw. Zdaj nam poźniej relację jak wrócisz :)
Wysłany: 2007-11-13, 23:06 Połczyn
jolanta_rz napisał/a:
Ośrodek Podhale ma w pełni profesjonalną obsługę oraz szeroki zakres swojej działalności leczniczej. Byłam tam ze względu na pewne poblemy kobiece. Co prawda mój mąż najpierw był temu przeciwny ale jak usłuszał o powiedzeniu: "Chcesz mieć córkę albo syna, przyślij żonę do Połczyna" to od razu zmienił zdanie i z miłą chęcią został na pewien okres czasu "słomianym wdowcem" :)
Dodatkowo sama miejscowość ma piękne położenie. O tej porze roku jak ją pokryje dodatkowo biały puch to może być tylko i wyłącznie ślicznie. Myszek - nie powinieneś mieć powodów do obaw. Zdaj nam poźniej relację jak wrócisz :)
Jadę 17-11-2007. pełen obaw,nie jestem kobietą i nie chcę leczyć przydatków, bo mam problemy z kolanami.Podoba mi sie powiedzenie " nie masz córki, nie masz syna wyślij żonę do Połczyna" pozdrawiam i pamietajcie,że się boję-co będzie
Wysłany: 2007-12-18, 21:45 Lądek
Lądek ma swoje uroki...........ale sanatorium Mieszko jest w Długopolu.Jestem częstym gościem w Lądku,baza zabiegowa,obsługa-super,jest tylko jedno ale.............na zabiegi trzeba chodzić(mnie to nie przeszkadza).
Mam skierowanie do Róży w Ustroniu,czy może ktoś sie podzielić wrażeniami z tego sanatorium?
Wysłany: 2007-12-20, 20:23
Dostałam skierowanie do sanatorium MSWiA ORION Ciechocinku, czy ktoś z Was był
w tym sanatorium i jakie ma wrażenia.
Wysłany: 2008-01-09, 15:00
Witam
mam 24 lata, dostałam skierowanie do sanatorium (lecznie gastrologiczne) od 1 lutego 2008 do Polanicy Zdrój i mam pytanko czy może był juz tam ktoś i jakie wrażenia?
mam jeszcze pytanko, poniewaz jestem studentką i 9 lutego mam egzamin w Sieradzu, czy jak bym porozmawiala zmoim opiekunem to to by mnie wypuscil na przepustkę na 2 dni, zebym pojechala na egzamin i w niedziele np wrocila.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum